FAQ

AKTIVACIJA I PLAĆANJE

Nema problema, vjerodajnice za prijavu možete dobiti u bilo kojem trenutku.

 

Da biste obnovili lozinku: Spojite se na stranicu za prijavu platforme i kliknite na “Zaboravili ste lozinku?”. Tada upišite svoje korisničko ime u okvir, kliknite na “Zatraži reset lozinke”, a zatim na “Pošalji”.

Novu lozinku primit ćete izravno u svoj e-mail sandučić.

 

Da biste obnovili korisničko ime: Spojite se na stranicu za prijavu na platformi i kliknite “Zaboravili ste lozinku?” a zatim na “Ne sjećate svog korisničkog imena?”. Unesite adresu e-pošte povezanu s vašim “Moj e-Glas” računom i kliknite na “Pošalji”. Korisničko ime primit ćete izravno u svoj e-mail sandučić.

Ne, nije automatska. Da biste obnovili pretplatu, pošaljite e-mail na support@e-glasanje.hr s naznakom korisničkog imena ili e-maila povezane s vašim računom.

UNOS KORISNIKA

Vrlo je jednostavno, samo preuzmite .CSV datoteku koju ćete pronaći u odjeljku Korisnici i grupe na platformi i unesite podatke korisnika koji glasaju: ime, e-mail i grupu kojoj pripadaju. Kada završite, datoteku možete prenijeti izravno s računala i sustav će automatski upravljati unosom.

Naravno. Korisnici se mogu uređivati ​​i filtrirati u zasebne grupe, a zatim samostalno upravljati njima.

Da biste stvorili datoteku u .CSV formatu, preporučujemo upotrebu usluge Google tablice. Unesite podatke potrebne za unos u 5 stupaca: ime, prezime, e-adresa, grupa kojoj pripada i telefonski broj. Zatim kliknite Datoteka> Preuzmi> Vrijednosti odvojene zarezom (.csv, trenutni list). U ovom trenutku datoteku možete prenijeti na platformu “Moj e-Glas”, koja će automatski uvrstiti vaše korisnike glasače.

GLASANJA I REZULTATI

Ne brinite, platforma “Moj e-Glas” će se pobrinuti za to. Kada svojim korisnicima pošaljete obavijest o otvaranju glasanja, sustav automatski generira vjerodajnice za prijavu na platformu za svakog pojedinog korisnika glasača. Ove vjerodajnice automatski će se unijeti u e-poštu s pozivnicom za glasanje, a da ništa ne poduzmete.

Da biste osigurali privatnost i tajnost glasanja svih korisnika, izvješćima ćete moći pristupiti tek nakon što se glasanje zatvori.

Prvo ćete morati promijeniti pogrešnu e-adresu s ispravnom e-poštom.

Da biste to učinili, idite na ploču “Upravljanje korisnicima” u odjeljku “KORISNICI I GRUPE” na platformi.

Potražite korisnika (ili korisnike) s e-poštom koju želite promijeniti. Kliknite “Uredi” i unesenu e-poštu zamijenite ispravnom, a zatim kliknite “Spremi”.

Sada kada je adresa e-pošte ispravna, korisniku možete poslati vjerodajnice za prijavu. Kako ne biste ponovno poslali korisničko ime i lozinku svim ostalim korisnicima, morat ćete stvoriti novu grupu sa samo korisnikom (ili korisnicima) za kojeg ste promijenili adresu e-pošte.

U ovom trenutku možete poslati komunikaciju s vjerodajnicama za pristup slijedeći uobičajeni postupak, vodeći računa da komunikaciji pridružite samo novu korisničku grupu. Vaši će korisnici bez problema pristupiti glasanju u tijeku.